Pullman Eindhoven Cocagne - Luxe hotel - Slaaptrends 2018

Slaaptrends 2018

Binge sleeping, micro napping en voldoende daglicht

 

Onlangs heeft AccorHotels, het moederbedrijf van Pullman Hotels, een onderzoek gehouden naar de belangrijkste trends op het gebied van slapen. De highlights van de uitkomsten worden hieronder toegelicht:

1. Binge sleeping | Naast binge watching – het achter elkaar kijken van series – is er nu ook binge sleeping. Deze term verwijst naar slaapsessies die meerdere uren kunnen duren.

2. Micro napping | Ook het korte middagdutje van ongeveer 20 minuten blijft een effectieve manier om slaap in te halen en de rest van de dag energieker en alerter te zijn.

3. Voldoende daglicht | Mensen die tijd doorbrengen in daglicht slapen eerder en meer dan mensen die voornamelijk omringd worden door kunstlicht. Hotels kiezen dan ook steeds vaker voor slaapoplossingen met licht en slimme technologieën – zoals sleep trackers die slaappatronen bijhouden en licht aangepast aan het bioritme.

4. Goed matras | Een goed matras speelt een belangrijke rol binnen de kwaliteit van de nachtrust, zo blijkt uit onderzoek. Een andere studie laat zien dat een oud en oncomfortabel bed een van de belangrijkste oorzaken is van slapeloze nachten.

Meer weten, bekijk de pdf met alle details van het onderzoek.

  • slaaptrends-2018
Een kamer boeken
Een kamer boeken
close