Pullman Eindhoven Cocagne - Luxe hotel - A trip down memory lane: de rijke geschiedenis van Pullman Endhoven Cocagne

A trip down memory lane: de rijke geschiedenis van Pullman Endhoven Cocagne

Pullman Eindhoven Cocagne, vroeger bekend als Grand Hotel Cocagne en Hotel Dorint Cocagne, is een prominente aanwezigheid in het centrum van Eindhoven, gelegen aan de Vestdijk 47. Dit moderne hotel – opgetrokken in een Amerikaanse architecturale stijl – bevindt zich recht tegenover het winkelcentrum Heuvel Eindhoven.

Alles begon met Philips

Het hotel werd gebouwd in opdracht van Philips, met fondsen van het Philips Pensioenfonds. Het werd op 1 juni 1962 geopend als Grand Hotel Cocagne door burgemeester Witte.

Weelde en luxe met Amerikaanse flair

Op dat moment was het uniek in Europa vanwege de weelde en luxe die het bood. Cocagne staat niet voor niets voor luilekkerland. Het was een toonbeeld van moderne architectuur met een Amerikaanse flair – iets dat burgemeester Witte vond passen bij Eindhoven als groeiende stad. Aangezien dat Philips eigenaar was van het hotel, werden gasten van Philips er bij voorkeur ondergebracht.

In 1984 had het hotel 207 kamers, twee restaurants, een bar, acht zalen en een parkeergarage. Het onderging een modernisering in 1987, waarbij de hotelkamers en het interieur werden aangepakt.

Dorint doet zijn intrede…

Het hotel kwam in 1989 in handen van de Dorint Groep, wat ertoe leidde dat de naam Cocagne uit het hotel verdween. Het hotel bleef aantrekkelijk voor gasten van over de hele wereld. Na een indrukwekkende renovatie in 2001 werd de naam deels hersteld, toen het hotel werd hernoemd naar Dorint Cocagne Eindhoven.

… Accor neemt over

In 2004 nam Accor een deel van de exploitatie over en werd het hotel omgedoopt tot Dorint Sofitel Cocagne Eindhoven. Accor biedt in Nederland een breed scala aan hotels, van luxe tot budget: Sofitel Legend The Grand, Pullman, MGallery, Novotel, Mercure, ibis hotels, ibis Styles hotels en ibis budget.

Een nieuw merk: Pullman

Op 1 juli 2007 nam Accor de volledige exploitatie van het hotel over. Hiermee verdween de naam Dorint en werd het hotel hernoemd tot Sofitel Cocagne Eindhoven. Vanaf 1 januari 2011 kreeg het hotel weer een andere naam. Ditmaal was een veranderde merkenstrategie de reden. Het hotel werd hernoemd naar Pullman Eindhoven Cocagne. Deze verandering ging gepaard met een renovatie en het hotel werd het eerste Pullman hotel in Nederland.

Pullman Eindhoven Cocagne anno nu

Het hotel heeft momenteel 320 kamers, appartementen en studio’s en 18 multifunctionele zalen. Het beschikt ook over een restaurant en bar Vestdijk47 en een moderne Fit and Spa Lounge met faciliteiten zoals een binnenzwembad, een infrarood- en Finse sauna, een belevingsdouche en een fitnessruimte.

Dankzij de hoge servicestandaard en het grote aantal hotelkamers is Pullman Eindhoven Cocagne nog steeds het meest toonaangevende hotel in Zuid-Nederland.

  • a-trip-down-memory-lane-de-rijke-geschiedenis-van-pullman-endhoven-cocagne
Een kamer boeken
Een kamer boeken
close