Pullman Eindhoven Cocagne - Luxe hotel - Artist Playground

Artist Playground
10 July 2017

PULLMAN CONTINUEERT ‘ARTIST PLAYGROUND’ IN NEDERLAND EN BEVESTIGT ZIJN ENGAGEMENT VOOR HEDENDAAGSE KUNST

Pullman, het kosmopolitische merk van de groep AccorHotels, continueert ‘Artist Playground by Pullman’. Het bevestigt de betrokkenheid van het hotelmerk bij de hedendaagse kunst. Pullman Eindhoven Cocagne fungeert als heuse kweekvijver voor talent. Het biedt kunstenaars de mogelijkheid om hun werk te exposeren.

 

ARTIST PLAYGROUND BY PULLMAN

Pullman koestert een voorliefde voor kunst in al haar vormen en zet tal van gedurfde samenwerkingen op met designers en architecten. Het profileert zich als authentieke culturele speler, die kunst toegankelijk maakt via een waaier aan talent. Artist Playground is een heuse ‘art corner’ in de hotels van het merk Pullman en biedt lokale kunstenaars en ontwerpers de kans om hun werk te exposeren. Zo is er sprake van een interactie tussen die kunst en de hotelgasten. Hotels zijn niet langer alleen een plek waar je kunt overnachten en eten. Het zijn ook  plekken met een stimulerende, creatieve en inspirerende omgeving.

Het programma krijgt input uit diverse lokale bronnen, zoals galerieën, conservator, designscholen, musea, concept stores, sociale netwerken enz. Elke speler kan een bijdrage leveren aan de oprichting van deze dynamische kunstruimte. Voor Artist Playground bundelt Pullman Eindhoven Cocagne zijn krachten met de Holland Art Gallery. Al ruim 30 jaar begeven zij zich in de wereld van kunstenaars. Steeds op zoek naar mooie kansen, nieuwe wegen, uitdagende mogelijkheden en verse kunst. Een creatief kunstbureau met volop ideeën, een heldere visie en het netwerk om getalenteerde kunstenaars te binden aan publiek, bewonderaars, plekken en plaatsen.

 

HUIDIGE EXPOSITIE | TEIS ALBERS

Teis Albers is een hedendaagse kunstenaar uit Berlicum, die speelt met de mediamogelijkheden van vandaag. Albers brengt elementen uit de natuur, pop-art en street-art bij elkaar op een digitaal canvas. De diverse elementen, die variëren van billboards tot vogels, illustreren het contrast tussen de natuur en de stad. Al zijn de bronnen van Teis Albers vaak al wat ouder, de toeschouwer blijft keer op keer nieuwe dingen ontdekken in zijn intrigerende composities, mede dankzij de vele verborgen details.

 

HUIDIGE EXPOSITIE | JAMES CHIEW

Voor kunstenaar James Chiew komt niets voort uit toeval. Al zijn creatieve uitingen ontstaan vanuit zijn enorme drang om te experimenteren en te innoveren. In zijn veelzijdige mixed-media-werk zoekt de autodidact – oorspronkelijk afkomstig uit Singapore – altijd de grens op. Dat komt tot uiting in zijn ideeën en materiaalkeuze. Op eigenzinnige en originele wijze combineert James (fotografische) afbeeldingen en objecten met verschillende materialen, zoals bijvoorbeeld hout, metaal, acrylverf en epoxy.

 

EERDERE EXPOSITIE | ALBERTO RAMIREZ

Alberto Ramirez LEG is van Spaanse oorsprong en hij woont en werkt in Berlijn. Hij is gespecialiseerd in grootschalige portretten van beroemde mensen. Zijn doel is zijn werk te focussen op de uitbeelding van het individu in de samenleving van vandaag en kwesties van anonimiteit en privacy in de 21e eeuw. Zijn werk is te zien in vele landen over de hele wereld en nu dus ook bij Pullman Eindhoven Cocagne.

 

EERDERE EXPOSITIE | DONALD VAN SCHILT

Donald Van Schilt is mede-eigenaar van Frisbi, een reclamebureau in Eindhoven. Dit bureau biedt klanten in heel Nederland verfrissende ontwerpen. Daarnaast is hij echter ook maker van niet-opgedragen werk. Zijn stukken worden gekenmerkt door een ruwe stedelijke uitstraling en een collageachtige combinatie van diverse materialen, zoals papier, karton en hout. Het gebruik van kleur vult zijn werk aan. Brutaal waar het kan en serieus waar het moet.

 

EERDERE EXPOSITIE | SELWYN SENATORI

Selwyn Senatori (1973) bijt de spits af en stelt als eerste artiest zijn werken voor. Hij is een Nederlandse pop-art kunstenaar van Italiaanse afkomst. Hij staat bekend om zijn figuratieve schilderijen. Geïnspireerd door ‘La Dolce Vita’: eten, kwaliteitswijn, Italië, vrouwen en design. Zijn motto: “Het is geen job, het is een levensstijl”. De schilderijen van Selwyn vertellen het verhaal van zijn Italiaanse achtergrond, evenals zijn interesses. Het werk wordt wereldwijd tentoongesteld, van Milaan, Parijs, Noorwegen, Londen, New York, Hong Kong en Moskou en in verschillende steden in Nederland.

  • artist-playground
  • artist-playground
  • artist-playground
Een kamer boeken
Een kamer boeken
close