Pullman Eindhoven Cocagne - Luxe hotel - Artist Playground

Artist Playground

PULLMAN CONTINUEERT ‘ARTIST PLAYGROUND’ IN NEDERLAND EN BEVESTIGT ZIJN ENGAGEMENT VOOR HEDENDAAGSE KUNST

Pullman, het kosmopolitische merk van de groep AccorHotels, continueert ‘Artist Playground by Pullman’. Het bevestigt de betrokkenheid van het hotelmerk bij de hedendaagse kunst. Pullman Eindhoven Cocagne fungeert als heuse kweekvijver voor talent. Het biedt kunstenaars de mogelijkheid om hun werk te exposeren.

ARTIST PLAYGROUND BY PULLMAN

Pullman koestert een voorliefde voor kunst in al haar vormen en zet tal van gedurfde samenwerkingen op met designers en architecten. Het profileert zich als authentieke culturele speler, die kunst toegankelijk maakt via een waaier aan talent. Artist Playground is een heuse ‘art corner’ in de hotels van het merk Pullman en biedt lokale kunstenaars en ontwerpers de kans om hun werk te exposeren. Zo is er sprake van een interactie tussen die kunst en de hotelgasten. Hotels zijn niet langer alleen een plek waar je kunt overnachten en eten. Het zijn ook  plekken met een stimulerende, creatieve en inspirerende omgeving.

Het programma krijgt input uit diverse lokale bronnen, zoals galerieën, conservator, designscholen, musea, concept stores, sociale netwerken enz. Elke speler kan een bijdrage leveren aan de oprichting van deze dynamische kunstruimte. Voor Artist Playground bundelt Pullman Eindhoven Cocagne zijn krachten met de Holland Art Gallery. Al ruim 30 jaar begeven zij zich in de wereld van kunstenaars. Steeds op zoek naar mooie kansen, nieuwe wegen, uitdagende mogelijkheden en verse kunst. Een creatief kunstbureau met volop ideeën, een heldere visie en het netwerk om getalenteerde kunstenaars te binden aan publiek, bewonderaars, plekken en plaatsen.

HUIDIGE EXPOSITIE | DONALD VAN SCHILT

 

Nederlandse kunstenaar Donald van Schilt heeft een passie voor Amerikaanse muscle cars, typografie, tatoeages en iconen uit het verleden. Deze fascinaties brengt hij samen in zijn kunst. Zijn werk bestaat uit semi-abstracte composities waarin verschillende beelden en materialen worden gemengd. Het resultaat: mixed media collages met een rauwe urban uitstraling.

Zijn collages komen tot leven met behulp van augmented reality. Deze toevoeging geeft diepte aan zijn werk, waardoor je als kijker de verschillende lagen virtueel kunt verkennen.

EERDERE EXPOSITIE | ALBERTO RAMIREZ

 

Alberto Ramirez is een Spaanse kunstenaar die in Madrid geboren is.

Van jongs af aan tekent hij. Op de basisschool is hij begonnen met schilderen en daar is hij sindsdien mee doorgegaan. Voor het grootste deel van zijn carrière concentreert hij zich op het maken van portretten. Hij is gefascineerd door het menselijk gezicht dat hele verhalen kan vertellen met de kleinste gezichtsexpressie.

Ramirez vindt het kiezen van iemand die hij wil portretteren het belangrijkste deel van het project. Zo heeft hij veel beroemdheden gekozen die hij geportretteerd heeft en een aantal van hen hangen momenteel in het Pullman.

EERDERE EXPOSITIE | TWAN VAN DE VORSTENBOSCH

Twan van de Vorstenbosch is in 1963 geboren in Noord-Brabant (Nederland). Al op jeugdige leeftijd schilderde Twan alles wat hij onder ogen kreeg. Zonder enige teken- of schilder opleiding evolueerde hij zijn eigen stijl en leerde nieuwe materialen gebruiken. Gestimuleerd door zijn ouders ontwikkelde Twan zich tot een gedreven kunstenaar.

Zijn huidige werk straalt ‘uitdaging’ uit, zowel qua vorm als inhoud en heeft een culturele invloed. De kracht in zijn werk komt door de gewaagde compositie van beeld, kleur en materiaal. Zijn zeer gevarieerde thema’s zorgen in combinatie met zijn techniek voor een uitgebalanceerd werk met schitterende details. Twan omschrijft zijn werk als ‘Free Art Styling’.

Met zijn schilderijen vertelt Twan zijn verhaal. Dat is belangrijk voor hem. Ook dat alles origineel en ambachtelijk geschilderd is, vindt hij belangrijk. Soms zoekt hij de samenwerking met zijn zoon Marvin (geboren in 1993) op. Samen ontwerpen, experimenteren en schilderen komt steeds vaker voor. Marvin wordt op zijn beurt door Twan gestimuleerd zich creatief te ontwikkelen.

EERDERE EXPOSITIE | PATRICIA MEIJERS

Geboren en getogen in het groene Limburgse heuvellandschap. En daar hoor ik nog steeds te zijn. In 1993 voltooide ik de opleiding tot grafisch/illustratief vormgever aan Academie Beeldende Kunsten te Maastricht. Vanuit deze achtergrond werk ik nu als communicatieadviseur. En in mijn vrije tijd schilder ik.

Schilderen is voor mij een innerlijke weg in het uiterlijke handelen. Met acrylverf werk ik snel en dynamisch of juist gecontroleerd en zacht en breng ik de verf van pasteus tot schraal op het doek. Penselen, paletmes maar ook mijn vingers gebruik ik in het doorleven van mijn werk. Zo ontstaat er een spel van energie, toon, kleur en diepte.

Mijn vormentaal omschrijf ik als een geabstraheerde figuratieve stijl. Hiermee geef ik de toeschouwer enige houvast in dat wat er te zien valt.

EERDERE EXPOSITIE | LILIAN VAN STEKELENBURG

Kleurrijk, fantasievol, opgewekt en aansprekend is het werk van de Eindhovense multidisciplinair ontwerper Lilian van Stekelenburg. Of het nu gaat om textiel, een schilderij, een tas, lampenkap, koffiekopje of jurk: haar prints en patronen zijn direct herkenbaar. Ontwerper, kunstenaar, stylist, verzamelaar: het is allemaal van toepassing op Lilian van Stekelenburg (1966). Ondanks dit brede werkveld, heeft Lilian de afgelopen twintig jaar een heel eigen stijl ontwikkeld met een sterk grafische inslag. Wat ze ook maakt: uit alles blijkt haar liefde voor prints en patronen. Dat is wat haar handschrift zo karakteristiek maakt en zo herkenbaar.

Echte bekendheid kreeg Lilian met name door haar flashy pakpapier voorzien van Eindhovense iconen en het Eindhoven jurkje. Sinds die tijd krijgt ze vaker opdrachten voor specifieke Eindhovense aangelegenheden. “Ik ben interieur-, product- en grafisch ontwerper, stylist, verzamelaar, zeefdrukker en kunstenaar; het één loopt automatisch over in het andere. Ik kan niet tegen sleur en regelmaat dus dit is voor mij de perfecte combinatie.”

Reizen, tijdschriften, verpakkingen, internet, geschiedenis, teksten, advertenties, films, boeken, comics, musea, graffiti, dessins, pin-ups, tatoeages, popcultuur: alles dient als inspiratiebron voor Lilian. “Ik haal er uit wat ik kan gebruiken en combineer het, maar wel op mijn manier: ik gebruik nooit rechtstreeks een plaatje.”

EERDERE EXPOSITIE | GEORGE HEIDWEILER

Het werk van George Heidweiller is in essentie pluriform, in vorm, inhoud en techniek. Vanuit zijn klassieke achtergrond, Heidweiller studeerde schilderen en grafische vormgeving op de Koninklijke academie in Den Haag, onderzoekt hij alle mogelijke technieken die een schilderij zou kunnen beheersen, je zou zijn werkwijze het best kunnen omschrijven als techniekcollage.

Heidweiller combineert gyclee, zeefdruk, olieverf, bladgoud en collage in een werk. Ondanks het expressieve fragmentarische karakter in zijn werk, is Heidweillers beeldtaal in eerste plaats helder. Hij gebruikt iconen van de westerse cultuur, pin-up’s, torrero’s, ruimtevaarders, chevrolets en de skyline van New York met daarin verwerkt reclame items zoals Coca-Cola, maar zonder het gebruikelijke exhibitionisme

EERDERE EXPOSITIE | JEAN-PAUL MARSMAN

Jean-Paul Marsman, geboren in Nijmegen, is een opmerkelijke Nederlandse kunstenaar die woont en werkt in Veldhoven. Zijn werk wordt gekocht door o.a. verzamelaars, galeries, musea en bedrijven. Zijn werk is heftig en vol, een conversatie of een discussie en één van de weinige kunstenaars die het aandurft om in méér dan één stijl te werken.

Aan de ene kant is er zijn kleurrijke figuratieve werk met graffiti-invloeden dat tegen Pop Art aan schuurt. Expressionistisch werk waarin beeld en tekst even belangrijk zijn en elkaar versterken.Dit werk weerspiegelt de rijke fantasie van de kunstenaar en komt voort uit inspiratie van alledaagse gebeurtenissen, waarbij zijn grafische reclameachtergrond duidelijk in zijn werk te zien is.

Aan de andere kant is er zijn verstild hyperrealistisch werk waarin het klassieke ambacht van de 17e-eeuwse schilderstechnieken het monumentale en tijdloze karakter van zijn composities vormt. Deze werken kenmerken zich door het verfijnde detail en de gelaagdheid van kleuren, die de werken tot ware meesterwerken maken.

EERDERE EXPOSITIE | TEIS ALBERS

Teis Albers is een hedendaagse kunstenaar uit Berlicum, die speelt met de mediamogelijkheden van vandaag. Albers brengt elementen uit de natuur, pop-art en street-art bij elkaar op een digitaal canvas. De diverse elementen, die variëren van billboards tot vogels, illustreren het contrast tussen de natuur en de stad. Al zijn de bronnen van Teis Albers vaak al wat ouder, de toeschouwer blijft keer op keer nieuwe dingen ontdekken in zijn intrigerende composities, mede dankzij de vele verborgen details.

EERDERE EXPOSITIE | JAMES CHIEW

Voor kunstenaar James Chiew komt niets voort uit toeval. Al zijn creatieve uitingen ontstaan vanuit zijn enorme drang om te experimenteren en te innoveren. In zijn veelzijdige mixed-media-werk zoekt de autodidact – oorspronkelijk afkomstig uit Singapore – altijd de grens op. Dat komt tot uiting in zijn ideeën en materiaalkeuze. Op eigenzinnige en originele wijze combineert James (fotografische) afbeeldingen en objecten met verschillende materialen, zoals bijvoorbeeld hout, metaal, acrylverf en epoxy.

EERDERE EXPOSITIE | ALBERTO RAMIREZ

Alberto Ramirez LEG is van Spaanse oorsprong en hij woont en werkt in Berlijn. Hij is gespecialiseerd in grootschalige portretten van beroemde mensen. Zijn doel is zijn werk te focussen op de uitbeelding van het individu in de samenleving van vandaag en kwesties van anonimiteit en privacy in de 21e eeuw. Zijn werk is te zien in vele landen over de hele wereld en nu dus ook bij Pullman Eindhoven Cocagne.

EERDERE EXPOSITIE | DONALD VAN SCHILT

Donald Van Schilt is mede-eigenaar van Frisbi, een reclamebureau in Eindhoven. Dit bureau biedt klanten in heel Nederland verfrissende ontwerpen. Daarnaast is hij echter ook maker van niet-opgedragen werk. Zijn stukken worden gekenmerkt door een ruwe stedelijke uitstraling en een collageachtige combinatie van diverse materialen, zoals papier, karton en hout. Het gebruik van kleur vult zijn werk aan. Brutaal waar het kan en serieus waar het moet.

EERDERE EXPOSITIE | SELWYN SENATORI

Selwyn Senatori (1973) bijt de spits af en stelt als eerste artiest zijn werken voor. Hij is een Nederlandse pop-art kunstenaar van Italiaanse afkomst. Hij staat bekend om zijn figuratieve schilderijen. Geïnspireerd door ‘La Dolce Vita’: eten, kwaliteitswijn, Italië, vrouwen en design. Zijn motto: “Het is geen job, het is een levensstijl”. De schilderijen van Selwyn vertellen het verhaal van zijn Italiaanse achtergrond, evenals zijn interesses. Het werk wordt wereldwijd tentoongesteld, van Milaan, Parijs, Noorwegen, Londen, New York, Hong Kong en Moskou en in verschillende steden in Nederland.

Bijlage
  • artist-playground
Een kamer boeken
Een kamer boeken
close