Pullman Eindhoven Cocagne - Luxe hotel - Future more | DDW

Future more | DDW

FUTURE MORE DAAGT UIT TIJDENS DUTCH DESIGN WEEK

Van 20 tot en met 28 oktober aanstaande exposeert Future More in Pullman Eindhoven Cocagne. Het talentvolle collectief – bestaande uit acht jonge afgestudeerden van de Dutch Design Academy – toont voor de eerste keer hun ontwerpen aan het grote publiek tijdens de Dutch Design Week.

De oprichting van Future More is terug te voeren naar een gedeelde behoefte van de drie oprichters – cq designers – Simone Smelt, Jasper Luijten en Nick Beens. Zij willen samenwerken, kennis en ervaringen delen en van anderen kunnen leren, zodat ideeën werkelijkheid worden. Ze zien het min of meer als hun ideologie. Daarnaast vinden ze het simpelweg ook gewoon leuker om samen met anderen te werken. Zo gezegd, zo gedaan… Samen met vijf andere designers die deze mindset delen, leggen zij nu de laatste hand aan hun ontwerpen voor de DDW-expositie.

Dankzij individuele capaciteiten in combinatie met onderlinge samenwerkingen, wordt het onbekende ontdekt. Het collectief stelt vragen bij het heden en de toekomst en komt met ontwerpen die het traditionele product design overstijgen. Ideeën blijven geen concepten, maar worden betekenisvolle projecten die aanzetten tot nadenken, respect hebben en die verwonderen.

Thema: toekomstige mythologie

Het Future More collectief heeft zich voor de expositie laten inspireren door de mythologie: een verhaal waarin gebeurtenissen worden opgetekend. Het woord vindt zijn oorsprong in het oude Griekenland. De onderwerpen van de mythes waren vaak goden, dieren, vreemde persoonlijkheden of helden met superkrachten. Deze karakters speelden een hoofdrol in de oude verhalen, die vaak als doel hadden om vragen te stellen bij het verleden en de toekomst.

Als designer vertel je continue een verhaal en creëer je als het ware je eigen mythe wanneer je werkt aan een concept. Wat als we de normen en waarden van de oude mythes vertalen naar de toekomstige mythes die bij ons werk horen? Moeten we onszelf als designer vragen stellen richting de maatschappij en meegaan met de nieuwste technologie en sociale evenementen? Slechts een paar vragen die centraal staan bij het designers collectief.

Tijdens de Dutch Design Week dagen de acht designers de bezoekers uit om een taal te creëren, gebaseerd op de persoonlijke mening en visie. Zij zullen het publiek ondersteunen door het project begrijpelijk te maken voor anderen, ondersteund door vorm, textuur en kleuren die dienen als karakter in hun toekomstige mythologie.

 

 

 

Locatie: Pullman Eindhoven Cocagne

Maandag t/m vrijdag van 11.00 tot 18.30 geopend
Zaterdag en zondag van 11.00 tot 20.30 geopend

 

Press contacts Lydia van der Made | Art Dumay lydia@artdumay.nl
  • future-more-ddw
Een kamer boeken
Een kamer boeken
close