Pullman Eindhoven Cocagne - Luxe hotel - MVO

MVO


PULLMAN & MAATSCHAPPELIJK VERANTWOORD ONDERNEMEN

Voor Pullman Eindhoven Cocagne is Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen essentieel. Het hotel hecht er dan ook grote waarde aan samen met medewerkers en gasten bewustzijn voor dit onderwerp te creëren en samen hieraan te (blijven) werken. Pullman Eindhoven Cocagne onderneemt dan ook diverse stappen op dit gebied volgens de sustainable strategy van Accor Hotels.

SUSTAINABILITY STRATEGIE

Met de sustainability strategie zet Accor zich in voor een positieve gastvrijheid. Accor is al vele jaren een geëngageerde groep die telkens zijn grenzen verlegt. Met deze strategie kondigt de Groep ambitieuze doelstellingen, waarbij de nadruk ligt op 4 strategische punten.

 • Onze medewerkers bewust maken,
 • Onze klanten erbij betrekken,
 • Samen met onze partners innoveren
 • Samenwerken met lokale overheden

Wilt u meer weten over de strategie, klik dan door voor meer details.

GREEN KEY IN VOORBEREIDING

Bij Pullman Eindhoven Cocagne streven wij ernaar om onze bedrijfsvoering te verduurzamen. Daarom zijn wij momenteel bezig met het behalen van Green Key!

Wat is Green Key?

Green Key is het grootste internationale duurzaamheidskeurmerk voor de gastvrijheidssector in Nederland. Bedrijven met een Green Key keurmerk voldoen aan strenge normen binnen 12 duurzaamheidsthema’s en doen er alles aan om het milieu te sparen.

Onze Duurzaamheidsinitiatieven

Om dit keurmerk te behalen, hebben wij al diverse stappen ondernomen:

 • Maatschappelijke Betrokkenheid: Wij hebben een coördinator Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen aangesteld. Vraag ons gerust wat we hiervoor doen.
 • Milieuvriendelijke Schoonmaak: Wij kiezen voor verantwoorde schoonmaakmiddelen met een milieukeurmerk.
 • Afvalbeheer: Wij scheiden zoveel mogelijk afval en hebben onze werkwijze hierop ingericht.
 • Energie- en Waterbesparing: Wij gebruiken hernieuwbare energiebronnen, zorgen voor goede isolatie en maken gebruik van energie-efficiënte verlichting.
 • Lokale en Duurzame Inkoop: Wij kopen lokale producten in en bieden een ruim vegetarisch aanbod van gerechten op onze menukaart.
 • Verantwoorde Inkoop: Ons toiletpapier, printpapier en onze brandblussers hebben een milieukeurmerk. Daarnaast vermijden we wegwerpartikelen of gebruiken enkel hernieuwbare opties.
 • Gastencomfort: Dit alles doen wij zonder dat onze gasten inleveren op comfort en kwaliteit.

Ons doel is om snel het Green Key certificaat te bemachtigen, zodat wij onze gasten niet alleen een comfortabel maar ook een duurzaam verblijf kunnen aanbieden.

Samen zorgen we voor een groenere en gezondere planeet!

UW VERBLIJF OF EVENEMENT CO2 NEUTRAAL ORGANISEREN

Accor is ambitieus als het gaat om onze CO2-footprint drastisch te verminderen. U leest er alles over in dit artikel.

Om dit te realiseren heeft Accor de focus gelegd op een viertal onderwerpen:

   • Een low-carbon mindset stimuleren binnen ons bedrijf en met onze partners.
   • Een transitie naar ‘smart green hotels’.
   • Het versnellen van het gebruik van groene (wind- en zonne-)energie
   • CO2-neutrale bedrijfsvoering eerder dan gepland behalen

Zo hebben we onlangs een aantal tools voor onze hotels en klanten gelanceerd, waaronder een ‘scorekaart’ voor hotels om hun energieprestaties en besparingsmogelijkheden op te bouwen.

Voor de Meeting & Event-relaties is de ‘Net Zero Carbon Calculator’ geïntroduceerd. Deze tool helpt hen de CO2-footprint te berekenen van een hotelverblijf of een evenement, zodat deze gecompenseerd kan worden.

ACCOR ZEGT NEE TEGEN VOEDSELVERSPILLING

Laten we samen helpen onze aarde te herstellen

Onze planeet is de verantwoordelijkheid van iedereen. We moeten allemaal een collectieve inspanning leveren om het te beschermen, en Accor zet zich in om de impact op het milieu te beperken met de betrokkenheid van onze medewerkers, merken en gasten.

Het verminderen van voedselverspilling is een van onze pijlers om de voedselimpact van Accor op de biodiversiteit en het milieu te verminderen. Pullman Eindhoven stelt ieder jaar ambitieuze doelstellingen om food waste te verminderen.

Pullman Eindhoven Cocagne gebruikt geen plastic rietjes. Al geruime tijd werken wij met EARTH Water. De herkenbare en innovatieve kartonnen verpakking wordt vervaardigd uit 100% hernieuwbare grondstoffen en is daarmee de meest duurzame verpakking in de markt.

GO GREEN, SKIP THE CLEAN

GO GREEN, SKIP THE CLEAN is speciaal in het leven geroepen voor gasten die gedurende een langere periode bij ons verblijven (twee of meer nachten). Zij hebben de mogelijkheid om af te zien van schoonmaakdiensten om zo hun ecologische voetafdruk te verkleinen.

Als erkenning voor dit groene gebaar ontvangt de gast 100 Reward-punten voor elke dag dat er geen schoonmaakservice gebruikt wordt.

Standaard wordt de kamer om de drie dagen ververst met de diverse benodigdheden, zoals bv. handdoeken, toiletpapier en wordt de prullenbak geleegd.

LOKALE INITIATIEVEN

Natuurlijk vinden wij het ook belangrijk om te nemen in lokale evenementen en initiatieven. Zo is Pullman Eindhoven Cocagne al jaren partner & sponsor van zowel de ASML Marathon Eindhoven als GLOW.

Daarnaast zijn we maatschappelijk partner van Samen voor Eindhoven; doneren we aan Soepfiets en houden jaarlijks een inzameling van jassen voor daklozen. Zijn we maatschappelijk host van de jaarlijske WASdag en steunen we talloze andere donaties en overige activiteiten.

CUPR

Pullman Eindhoven Cocagne heeft, als eerste hotel in Nederland, besloten om deel te nemen aan het MVO-initiatief CuPr. Gebruikte koffiebekers worden in het hotels verzameld. Deze worden vervolgens verwerkt tot pulp, waarvan later toiletpapier wordt gemaakt. Dit hoogwaardige toiletpapier vindt u uiteraard ook weer terug in het hotel. Een sterke vorm van circulaire economie, waar Pullman alleen maar fan van kan zijn.

Bij een circulaire economie draait het om het hergebruiken van producten en materialen. Op deze manier houden grondstoffen hun waarde. Duurzaamheid speelt een cruciale rol bij de bedrijfsvoering van Pullman. Zodoende ook dat we enthousiast gereageerd. Voor ons is het een concrete en heldere manier van afvalscheiding. We hebben minder afval, scheiden de afvalstromen nog beter, plus het afval kan ingezet worden als grondstof voor een nieuw produkt. Win-win-win.

CuPr is een gezamenlijk initiatief van Bunzl|King NederlandSCA en De Graaf Groep.

 • green-key-in-voorbereiding-engels-1-2

Contactaddress

Pullman Eindhoven Cocagne ☆☆☆☆
Vestdijk 47, 5611 CA Eindhoven
Nederland
Tel: +31 (0)40 2326111
Fax: +31 (0)40 2326155
Email: H5374@accor.com

google_map
 • mvo
Een kamer boeken
Een kamer boeken
close