Pullman Eindhoven Cocagne - Luxe hotel - GLOW | KARI KOLA

GLOW | KARI KOLA

Van 10 tot en met 17 november aanstaande vindt GLOW plaats in Eindhoven – het internationale lichtfestival van Eindhoven. Dit jaar heeft event als thema: Shadows & Light.

GLOW Eindhoven staat met zijn 740.000 bezoekers in 2017 inmiddels in de de top 5 van beste lichtfestivals ter wereld. Het team van Pullman Eindhoven Cocagne is dan ook heel trots dat het hotel deze editie een van de 30 landmarks is langs de route van circa 5 km. Kari Kola, tekent voor het ontwerp dat ons hotel – tot in de verre omgeving – zichtbaar zal maken.

Pullman Eindhoven Cocagne in een zee van blauw licht

De Finse kunstenaar Kari Kola, bekend van de lichtkunstwerken Submerged (2017) en Magical Garden (2016), tekent voor ontwerp voor Pullman Eindhoven Cocagne. Hij zet het hotel met behulp van een hi-power installatie in een doordringend, diepblauw licht. Alle dynamiek van de omgeving wordt teruggebracht naar deze plek, naar dit moment. Maar vergis je niet in de kracht van de eenvoud: dit lichtkunstwerk is tot 2 kilometer hoog en 20 kilometer ver zichtbaar.

Deze locatie, temidden van drukke straten vol auto’s, licht en geluiden, wordt door het gebruik van een enkele kleur ineens een plek van stilte, kracht en bezinning.  Something Blue mag aansluiten in een indrukwekkende rij van bijzondere, internationale plekken die Kola op deze wijze heeft verlicht, waaronder Stonehenge en Saana Mountain.

Kari Kola

‘Zolang als ik me kan herinneren, ben ik geïnteresseerd in licht. Licht is overal en het beïnvloedt de wereld en onze dagelijkse leven op zoveel verschillende manieren. Ik kom uit Finland en hier duren de herfst en de winter lang, de seizoenen zijn heel donker. Ik wilde mezelf leren om licht in te zetten om hiermee de duisternis om me heen te beïnvloeden tijdens deze seizoenen. Daarom ben ik geworden wie ik ben. Een lichtkunstenaar. Ik werk al meer dan 17 jaar met licht en heb meer dan 2,000 projecten gecreëerd op historische locaties, verschillende UNESCO Werelderfgoed locaties, Stonehenge, Villa de Laak en Saana Mountain. Bij nationale en internationale producties (festivals, opera’s, musicals etc) werkte ik tevens als Technisch en Artistiek leider.’

  • glow-kari-kola
Press contacts Photo credits: Bart van Overbeeke (boven) en Martijn Peters (rechts)
  • glow-kari-kola
Een kamer boeken
Een kamer boeken
close