Pullman Eindhoven Cocagne - Luxe hotel - Pullman | Artist Playground

Pullman | Artist Playground
10 July 2017

PULLMAN LANCEERT ‘ARTIST PLAYGROUND’ IN NEDERLAND EN BEVESTIGT ZIJN ENGAGEMENT VOOR HEDENDAAGSE KUNST

Pullman, het kosmopolitische merk van de groep AccorHotels, lanceert ‘Artist Playground by Pullman’. Het toont zo opnieuw zijn betrokkenheid bij de hedendaagse kunst. Pullman Eindhoven Cocagne fungeert als heuse kweekvijver voor talent. Het biedt vijf kunstenaars de mogelijkheid om hun werk te exposeren. Vanaf één juli tot eind september geeft Pullman Eindhoven Cocagne Selwyn Senatori vrij spel.

 

ARTIST PLAYGROUND BY PULLMAN

Pullman koestert een voorliefde voor kunst in al haar vormen en zet tal van gedurfde samenwerkingen op met designers en architecten. Het profileert zich als authentieke culturele speler, die kunst toegankelijk maakt via een waaier aan talent. Artist Playground is een heuse ‘art corner’ in de hotels van het merk Pullman en biedt lokale kunstenaars en ontwerpers de kans om hun werk te exposeren. Dankzij live performances en workshops ontstaat bovendien een interactie tussen die kunst en de hotelgasten. Hotels zijn niet langer alleen een plek waar je kunt overnachten en eten. Het zijn ookk  plekken met een stimulerende, creatieve en inspirerende omgeving.

Het programma krijgt input uit diverse lokale bronnen, zoals galerieën, conservator, designscholen, musea, concept stores, sociale netwerken enz. Elke speler uit de stad kan een bijdrage leveren aan de oprichting van deze dynamische kunstruimte. Voor Artist Playground bundelt Pullman Eindhoven Cocagne zijn krachten met Artastic. Dit is een jong bedrijf, opgericht uit passie voor kunst en vertegenwoordigd vijf kunstenaars. Het hecht veel belang aan de persoon achter het kunstwerk. Immers, zonder de kunstenaar geen kunstwerk.

Door de Pop-in Studio, in samenwerking met Pullman Eindhoven Cocagne vorige zomer, kwam Artastic in contact met het hotel. Deze ontmoeting leidde tot een succesvol evenement dat drie weken duurde. Dit succes mondde uit in een samenwerking voor Artist Playground. Dit laat Artastic toe om mensen van over de hele wereld met hun kunst te introduceren.

 

HUIDIGE EXPOSITIE | DONALD VAN SCHILT

Donald Van Schilt is mede-eigenaar van Frisbi, een reclamebureau in Eindhoven. Dit bureau biedt klanten in heel Nederland verfrissende ontwerpen. Daarnaast is hij echter ook maker van niet-opgedragen werk. Zijn stukken worden gekenmerkt door een ruwe stedelijke uitstraling en een collageachtige combinatie van diverse materialen, zoals papier, karton en hout. Het gebruik van kleur vult zijn werk aan. Brutaal waar het kan en serieus waar het moet.

 

VORIGE EXPOSITIE | SELWYN SENATORI

Selwyn Senatori (1973) bijt de spits af en stelt als eerste artiest zijn werken voor. Hij is een Nederlandse pop-art kunstenaar van Italiaanse afkomst. Hij staat bekend om zijn figuratieve schilderijen. Geïnspireerd door ‘La Dolce Vita’: eten, kwaliteitswijn, Italië, vrouwen en design. Zijn motto: “Het is geen job, het is een levensstijl”. De schilderijen van Selwyn vertellen het verhaal van zijn Italiaanse achtergrond, evenals zijn interesses. Het werk wordt wereldwijd tentoongesteld, van Milaan, Parijs, Noorwegen, Londen, New York, Hong Kong en Moskou en in verschillende steden in Nederland.

  • pullman-artist-playground
Een kamer boeken
Een kamer boeken
close